Fast Access

Öğrencimiz Ali Alkın’ın Q1 Makale Başarısı

Öğrencimiz Ali Alkın’ın Q1 Makale Başarısı
  • 13 August, 2024
Öğrencimiz Ali Alkın’ın Q1 Makale Başarısı

ALKÜ Rafet Kayış Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü'nden Haziran 2024’te mezun olan Ali Alkın, danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Akın Oktav ile birlikte yazdığı “Variation of the Acoustic Response of Karadeniz Kemenche Due to the Size and Geometry of the Sound Holes” başlıklı makalesi, Applied Acoustics (Q1, SCI-Exp) dergisinde yayınlanmıştır.

Applied Acoustics, mühendislik uygulamalarına odaklanarak akustik alanında özgün araştırmalar yayınlayan, deneysel doğrulaması olan çalışmaları önceliklendiren ve pratik akustik sorunlara yenilikçi çözümler sunan bir dergidir.

Bu başarıdan dolayı, ALKÜ Rafet Kayış Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erhan Cengiz, Ali Alkın ve danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Akın Oktav'ı ofisinde kabul etti. Görüşme sırasında, Prof. Dr. Cengiz, Ali Alkın’ı makalesi ve bu süreçte gösterdiği özveri için tebrik etti. Prof. Dr. Cengiz, bir lisans öğrencisi olarak hem ilk isimli hem de Q1 seviyesinde bir makale yayınlamanın büyük bir başarı olduğunu ve bu başarının diğer öğrenciler için de ilham kaynağı olacağını ifade ederek, ALKÜ olarak öğrencilerini her zaman destekleyeceğini söyledi. Ayrıca, Fransa doğumlu olan Ali Alkın’ın oradaki eğitiminin ardından Türkiye’ye geri dönme kararını ve ülkesine hizmet etme amacını takdirle karşıladığını belirtti.

Ali Alkın, “Laboratuvar çalışmalarım, eğitim sürecim boyunca bana büyük fayda sağladı. Bu süreçte, kendi kendime öğrenme becerilerim gelişti. Bağımsız öğrenme ve problem çözme yetileri, mühendisliğin temel taşlarıdır. Lisans süreci boyunca aldığımız dersleri proje ve araştırmalarla pekiştirmenin çok önemli olduğuna inanıyorum. Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi, yeni kurulmuş bir üniversite olmasına rağmen eğitime ciddi yatırımlar yapıyor ve değerli akademik kadrosuyla öğrencilere sınırsız destek sunuyor. Hayatımın en verimli eğitim yıllarını ALKÜ'de geçirdim. Akın Oktav hocamla yürüttüğüm laboratuvar çalışmaları zorlayıcı olduğu kadar verimliydi ve iş hayatına tam anlamıyla hazır olmamı sağladı. Bu süreçte eşim ve ailem beni çok destekledi. Fransa’dan ülkeme dönüş yapmamın amacı, milletime, ülkeme ve manevi değerlerimize hizmet etmekti. Bu süreçte beni motive eden farkındalık buydu. Mühendisliğin ekonomik gelişmeyi, ekonomik gelişmenin bağımsızlığı, bağımsızlığın ise dünyada etkili bir konumda söz sahibi olmayı sağlayacağına inanıyorum.” dedi.

Dekan Prof. Dr. Erhan CENGİZ, Ali ALKIN’a hediye sunarak başarılarının devamını diledi.

Makaleye ulaşmak için gerekli link: https://doi.org/10.1016/j.apacoust.2024.110212