TEKNOFESTTE ALKÜ ROKET TAKIMINA SELÇUK BAYRAKTARDAN ÖVGÜLER

ALKÜ Roket takımı Rektörümüz Prof.Dr.Ahmet PINARBAŞI, Dekanımız Prof.Dr.Hasan Güneş’in değerli katkıları ve Dekan Yrd.Dr.Öğretim Üyesi İsmail TOPÇU’nun danışmanlığında büyük başarıya imza attılar.

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) roket takımı sırasıyla, ÖTR,KTR, Motor Desteği, TÜBİTAK 2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmalarında birinci olduktan sonra Tuzgölü ROKETSAN tesislerinde  Alçak irtifa roket Klasmanında sınıfında 16 Takım arasında yer almıştır.

ALKÜ roket takımı TEKNOFEST’e davet edilen ve davetiye alarak giden seçkin takımlardan olmuştur. Altürk-07 Roket takımı AGENA adını verdikleri “Alçak İrtifa Roketlerinin Millileştirilmesi ve Mekanik Ayrılma Sistemlerinin Geliştirilmesi”  adlı projeyi 3T vakfı Mütevelli heyeti başkanı ve Baykar holding Teknik Müdürü  Selçuk Bayraktar ve Savunma Sanayi Başkanımızın yoğun ilgisi ve merakı ile karşılaşmıştır. Bayrakta bu başarının desteklenmesi gerektiğini ve ilerleyen süreçte orta ve yüksek irtifa roket çalışmalarına da başlanılması konusunda cesaretlendirici fikirler vermiştir.

Teknofest19

TEKNOFESTTE ALKÜ ROKET TAKIMINA SELÇUK BAYRAKTARDAN ÖVGÜLER