RAFET KAYIŞ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ 2018-2019 BAHAR SEMİNERLERİ BAŞLADI

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Rafet Kayış Mühendislik Fakültesi 2018-2019 Bahar Seminerleri, Dr. Öğr. Üyesi Sinan UZUNLU’nun Gıda Teknolojisinde Yüksek Hidrostatik Basınç Uygulamaları üzerine yaptığı sunumla başladı.

Dr. Öğr. Üyesi Sinan UZUNLU ,"Yüksek hidrostatik basınç (HHP) ısıl olmayan temel işlemler arasında yer alan, soğuk pastörizasyon olarak da adlandırılabilen önemli bir prosestir. Yüksek hidrostatik basınç ile birçok gıda hammaddesi işlenebilmektedir. HHP 100 ila 1200 MPa aralığında farklı süre ve sıcaklıklarda ambalajlanmış gıda ürünlerine uygulanmaktadır. Mikroorganizmaların inaktif hale getirilmesinde ve proteinlerin denatürasyonunda bir asırı aşkın süredir yüksek hidrostatik basınç kullanılagelmektedir. Her ne kadar farklı gruplardaki gıda ürünlerinin raf ömrünü arttırmasını sağlasa da maliyet ve teknik zorluklardan dolayı endüstriyel üretimlerde son on yıla kadar fazla varlık gösterememiştir. Seminer, yüksek hidrostatik basınç prosesi ile gıda teknolojisindeki uygulamaları hakkında bilgiler sunacaktır." dedi.

 
 
 
 
 
Eski Site