PROF. DR. MUHİTTİN EREN UÇKAN, FAKÜLTEMİZİN İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ’NDE YENİ GÖREVİNE BAŞLADI.

PROF. DR. MUHİTTİN EREN UÇKAN, FAKÜLTEMİZİN İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ’NDE YENİ GÖREVİNE BAŞLADI.
  • 06 Ekim, 2020
PROF. DR. MUHİTTİN EREN UÇKAN, FAKÜLTEMİZİN İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ’NDE YENİ GÖREVİNE BAŞLADI.

Prof. Dr. Muhittin Eren UÇKAN, 1984 ODTÜ İnşaat Mühendisliği mezunudur.  Yüksek lisansını ODTÜ de, Doktorayı B.Ü. Kandilli Rasathanesi Deprem Mühendisliği Anabilim dalında tamamladı. İlgi alanları arasında kritik altyapılar,  tanklar, boru hatları, köprüler, tarihi yapılar, sismik yalıtım, dinamik ölçüm, test ve sertifikasyon yer almaktadır.

 

1990-95 yılları arasında LUSAS Mühendislik yazılımının  (FEA Ltd.)   Türkiye distribütörlüğünü yaptı. 1995’de Gebze Teknik Üniversitesinde Yardımcı Doçent oldu.  Deprem ve Yapı bölümünün kurulmasında yer aldı ve dekan yardımcılığı görevinde bulundu. Doğuş Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümünde öğretim görevlisi olarak çalıştı. 2003 yılında Türkiye’deki ilk sarsma masası laboratuvarının kurulması için Boğaziçi Üniversitesine geçti. Aynı yıl yüksek yapıların cephe kaplama mimari elemanlarının (alumünyum, cam, taş)  deprem test düzeneğini geliştirerek Türkiye deki ilk  dış cephe deprem test ve sertifikalandırma işini başlattı.

 

2009-2011 yılları arasında Suudi Arabistan’daki Kral Suud Universitesindeki “Saudi ARAMCO” kürsüsünde deniz suyu arıtma tesislerinin deprem güvenliklerinin belirlenmesinde görev yaptı. 2013 den sonra University of Ljubljana (Slovenya) , Rensselaer Polytechnic Institute (ABD)  ve Roma Tre Üniversitesi (İtalya) de boru hatları ve tanklarla ilgili kısa süreli çalışmalar yaptı ve 2012 de doçent ünvanını aldı.

 

Birçok ulusal ve uluslararası araştırma projesinde araştırmacı ve yürütücü olarak görev yaptı. Bunlardan STREST (EU-FP7) hidrokarbon boru hatları, SATREPS (Turk-Japon) sıvı tanklar, EERI (Karayolu köprüleri), NATO SfP (gömülü borular) gibi FP7 Avrupa Birliği projelerinde araştırmacı, 20 ortaklı bir konsorsiyumdan oluşan H2020 STORM tarihi yapılar ilgili bir projede de yürütücü olarak görev yaptı. Ayrıca Kocaeli Belediyesi içme suyu sisteminin (ISU) deprem performansının araştırılması konusunda yürütücü olarak görev yapmıştır.    

 

Halen Avrupa Deprem Birliğinin EAEE WG13 kritik yapılar çalışma grubunun aktif üyesi  ve Türkiye Deprem Vakfı kritik yapılar alt komisyonun koordinatörüdür. SCI dergilerde yayınlanmış 22 adet bilimsel makalesi, kongrelerde sunulmuş 100’üzerinde bilimsel çalışması bulunmaktadır. Google Scholar ‘da 500’e yakın atıfı bulunmaktadır.  20 adet uluslararası SCI dergide hakemlik yapmaktadır.

 

Aramıza yeni katılan Hocamızı tebrik eder, yeni görevinde başarılar dileriz.