PROF. DR. MUHAMMET VEFA AKPINAR, FAKÜLTEMİZİN İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ’NDE GÖREVE BAŞLADI

PROF. DR. MUHAMMET VEFA AKPINAR, FAKÜLTEMİZİN İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ’NDE GÖREVE BAŞLADI
  • 06 Ekim, 2020
PROF. DR. MUHAMMET VEFA AKPINAR, FAKÜLTEMİZİN İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ’NDE GÖREVE BAŞLADI

Fakültemizin İnşaat Mühendisliği Bölümü’ne görevlendirilen Prof.Dr. Muhammet Vefa Akpınar, Karadeniz Teknik Üniversitesinde İnşaat Mühendisliği Bölümünü 1992 yılında dereceyle tamamladıktan sonra, 1992-94 yılları arasında aynı bölümde ulaştırma kürsüsünde asistan olarak çalıştı. 1994 yılına 1416 M.E.B sınavını kazanarak Amerika Birleşik devletlerinde University of Wisconsin-Madison’da mastırını Geotechnic dalında ve Kansas State üniversitesinde doktorasını Transportation dalında tamamladı. Kansas state üniversitesinde research asistant olarak görev yaptı. Professional Engineering sınavına kazanarak P.E. yetkinlik belgesini aldı. Houston Texas GTİ danışmanlık firmasında Geotechnic ve Pavament üzerine yetkin mühendis olarak çalıştıktan sonra mecburi hizmetine Mustafa Kemal Üniversitesi Hatay’da göreve başladı. 2002 yılında Kansas State Universitesinde hızlandırılmış yol test sistemleri üzerine TÜBİTAK araştırma  bursuyla post doct olarak çalıştı. 1996-2020 arasında Karadeniz Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Ulaştırma kürsüsünde çalıştı.

 

Prof.Dr. Muhammet Vefa Akpınar, Yüksek Öğretim Kurumları tarafından desteklenen 4 tane Bilimsel Araştırma Projesinde (BAP) ve 4 tane TÜBİTAK projesi tamamlamıştır. Türkiye ilk defa büyük ölçekli “Hızlandırılmış Yol Test” sistemini 2009 yılında kurmuş (Avrupada birkaç örneği vardır) ve bu sistemle Türkiye koşulları için en uygun yol kaplamaların (havaalanı pistleri de dahil) ve demiryolları üstyapıların performansların belirlenmesi amacıyla  büyükşehir belediyeleri ve özel sektör ile ortak AR-GE çalışmaları yürütmektedir.

 

Prof.Dr. Muhammet Vefa Akpınar, “Uygulamalarla Karayolu Tasarımı” kitabın yazarı olup uluslararası Springer basımevinin kitaplarında 3 adet  “Chapther “ yazarlığı vardır. 3 adet SCİ index li dergide editör yardımcılığı yapmaktadır.  

 

Aramıza yeni katılan Hocamızı tebrik eder, yeni görevinde başarılar dileriz.