FAKÜLTEMİZİN İZMİR DEPREMİ ULUSLARARASI RAPORUNA KATKISI

• 15 Ocak, 2021
FAKÜLTEMİZİN İZMİR DEPREMİ ULUSLARARASI RAPORUNA KATKISI

20.11.2020 İzmir depremi ile ilgili olarak, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Bristol Üniversitesi (İngiltere) ve Kaliforniya Üniversitesi (ABD) öğretim üyeleri tarafında koordine edilen ve Türkiye deprem Vakfı, Türkiye Deprem Derneği (TDD), Amerikan Deprem Vakfı (EERI), Helenik Deprem Derneği (ETAM) ve Amerikan Geoteknik Olaylar Birliği (GEER)  tarafınca desteklenen uluslarası deprem keşif raporu yayımlanmıştır. İlgili çalışmaya, Üniversitemiz Rafet Kayış Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Prof. Dr. Eren UÇKAN, Prof.  Dr. Ümit GÜMÜŞAY, Dr. Öğr. Üyesi Ercan Şerif KAYA ve Dr. Öğr. Üyesi Murat AKSEL, “Altyapı ve Sanayi Tesislerinin Deprem Performansları (İngilizce)” başlıklı 6. bölümle katkı sağlamışlardır.

Detaylı rapora aşağıdaki bağlantıdan ulaşılabilir.