Fakültemizden TÜBİTAK 1001 Ar-Ge Proje Başarısı

• 31 Aralık, 2021
Fakültemizden TÜBİTAK 1001 Ar-Ge Proje Başarısı

Üniversitemiz Rafet Kayış Mühendislik Fakültesi Makina Mühendisliği öğretim üyelerinden Dr. Akın OKTAV’ın TÜBİTAK 1001 Ar-Ge Projeleri Destekleme programına sunduğu “Ney ve Kemençenin Bağlaşık Titreşim-Akustik Analizi” başlıklı proje başvurusu kabul edilmiştir.

İstanbul Üniversitesi Müzikoloji Bölümünden Prof. Dr. Abdullah AKAT ve İstanbul Medeniyet Üniversitesi Türk Musikisi Bölümünden Prof. Dr. Ali TAN proje ekibinde araştırmacı olarak yer almaktadır. 26 Ay süreli ve 535 Bin TL bütçeli projede 2 yüksek lisans öğrencisi bursiyer olarak görev alacaktır.

Dekanımız Prof. Dr. Mehmet GÜMÜŞ, Dr. Öğr. Üyesi Akın OKTAV’ı makamında kabul etti. Fakültemizin, Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Ekrem KALAN’ın çizdiği vizyonda çalışmalarını yürüttüğünü ve üniversitemiz gibi fakültemizden de başarı haberlerinin artarak devam ettiğini belirten dekanımız, değerli hocamızı tebrik etti ve başarılarının devamını diledi.