DR. ÖĞR. ÜYESİ AKIN OKTAV GÖREVE BAŞLAMIŞTIR

DR. ÖĞR. ÜYESİ AKIN OKTAV GÖREVE BAŞLAMIŞTIR
  • 08 Haziran, 2021
DR. ÖĞR. ÜYESİ AKIN OKTAV GÖREVE BAŞLAMIŞTIR

Akın Oktav lisans derecesini 2003 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Metalürji ve Malzeme Mühendisliği Bölümünden, yüksek lisans derecesini 2005 yılında Boğaziçi Üniversitesi Otomotiv Mühendisliği Bölümünden almıştır. Doktora derecesini taşıt akustiği konulu çalışması ile Boğaziçi Üniversitesi Makina Mühendisliği bölümünden 2016 yılında almıştır. 2008-2018 yılları arasında Boğaziçi Üniversitesinde Makina Teorisi ve Dinamiği ABD’da Uzman ve Öğretim görevlisi olarak çalışmıştır. 2018-2021 yılları arasında Abdullah Gül Üniversitesi Makina Mühendisliği bölümünde Dr. Öğretim Üyesi olarak görev yapmıştır.

 

Üniversite-sanayi iş birliği kapsamında otomotiv firmaları ile yürütülen sanayi projelerinde görev almıştır. Yapısal dinamik, mekanik titreşimler ve taşıt akustiği konularında deneysel, hesaplamalı ve analitik çalışmalar yapmıştır. 7 tanesi SCI olmak üzere 11 adet makalesi uluslararası hakemli dergilerde, 2 adet makalesi de ulusal hakemli dergilerde yayımlanmıştır. 11 adet uluslararası konferans bildirisi, 5 adet ulusal konferans bildirisi ve 3 adet kitap bölümü vardır.

 

Ana çalışma konuları yapısal dinamik, makina teorisi, model güncelleme, titreşim ve akustiktir. Müzikal akustik ve mimari akustik gibi disiplinler arası konularda da çalışmaları vardır.

 

Aramıza yeni katılan Hocamızı tebrik eder, yeni görevinde başarılar dileriz.