ALKÜ'YE PATENT TESCİLİ

• 23 Mart, 2023
ALKÜ'YE PATENT TESCİLİ

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesinin (ALKÜ) hak sahibi olduğu ilk patent başvurusu tescil aldı.

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) ve İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) iş birliğinde öğretim üyeleri tarafından yürütülen araştırmalar sonucunda enerji verimliliğini artıran bir buluşa imza atıldı. "360 Derece Hareketli Pervanelere Sahip Dikey Türbin" başlıklı buluş ALKÜ Rafet Kayış Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Murat Aksel ve İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden Prof. Dr. Oral Yağcı ile yüksek lisans öğrencisi Fatih Yorgun tarafından geliştirildi. Rüzgâr türbinlerindeki enerji verimliliğini artıracak "360 Derece Hareketli Pervanelere Sahip Dikey Türbin" başlıklı buluş Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından da tescil almayı başardı. Projede süreç tamamlandığında tarım alanları ve yapıların çatılarına kurularak elektrik enerjisi üretilebilecek. "