ALKÜ ÖĞRENCİLERİNDEN UYDU AYRILMA SİSTEMLİ ROKET PROJESİ

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Altürk-7 Roket takımı, AGENA adını verdikleri katı yakıtlı alçak irtifa uydu ayrılma sistemli roket üretti.

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Rafet Kayış Mühendislik Fakültesi Savunma Sanayi Teknolojileri Kulübü bünyesinde kurulan ve 8 kişilik bir ekipten oluşan Altürk-7 Roket takımı, Metalurji ve Malzeme Mühendisliği bölümünden Dr. Öğr. Üyesi İsmail Topçu danışmanlığında roketlerin ayrılma sistemlerinin genellikle patlayıcılarla yapılması nedeniyle oluşan zararı dikkate alarak yeni bir projeye imza attı. Öğrenciler herhangi bir patlayıcı malzeme içeriği bulunmayan, tamamen mekanik bir ayrılma sistemi şeklinde geliştirdikleri projeyle TEKNOFEST Roket Yarışması'na başvuruda bulundu. Ön elemeleri geçen ve tasarım aşamasına geçme hakkı kazanan Altürk-7, TÜBİTAK'ın düzenlediği 2242 kodlu projeye de başvuruda bulundu.

Öğrencilerimizi tebrik eder ve çalışmalarında başarılar dileriz.