ALKÜ’LÜ ÖĞRENCİLERE TÜBİTAK Star Programı Desteği

ALKÜ’LÜ ÖĞRENCİLERE TÜBİTAK Star Programı Desteği
  • 25 Kasım, 2021
ALKÜ’LÜ ÖĞRENCİLERE TÜBİTAK Star Programı Desteği

Lisans öğrencilerinin Ar-Ge kültürü kazanmaları, araştırma ekosistemine ilk adımı atmaları ve araştırma yapmaya teşvik edilmeleri amacıyla hazırlanan, Proje tabanlı burs programının 2021 yılı başvuruları e-bideb.tubitak.gov.tr adresi üzerinden gerçekleşmiştir. TÜBİTAK Merkez ve Enstitülerinde yürütülen veya TÜBİTAK tarafından desteklenen, araştırma proje yürütücüleri tarafından sisteme eklenen ve ön incelemeden geçen 1.286 projeye 4-15 Ekim 2021 tarihleri arasında 12.117 lisans öğrencisi başvurmuştur.

Proje yürütücüleri tarafından yapılan değerlendirme neticesinde 115 farklı üniversiteden, fen, mühendislik, sağlık ve sosyal ve beşeri bilimler alanlarında 114 farklı lisans programında öğrenim gören 1.543 lisans öğrencisi STAR programına kabul edilmiştir. 1.015 farklı projede görev alacak öğrencilerin 862’si (%56’sı) kadınlardan oluşmaktadır.

Destek Almaya Hak Kazanan Makine Mühendisliği Öğrencilerimizden İbrahim Ceylan ve Kadir Kasar ve Proje Yürütücüsü Dr. Öğr. Üyesi Bertan Beylergil'i Tebrik Ederiz.