ALKÜ’LÜ ÖĞRENCİLERE ‘EN İYİ BİLDİRİ ÖDÜLÜ'

ALKÜ’LÜ ÖĞRENCİLERE ‘EN İYİ BİLDİRİ ÖDÜLÜ'
  • 25 Kasım, 2021
ALKÜ’LÜ ÖĞRENCİLERE ‘EN İYİ BİLDİRİ ÖDÜLÜ'

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Yüksek Lisans Programı öğrencileri sempozyumda ‘En İyi Bildiri Ödülü'nü’ aldılar.  

ALKÜ Nanobilim ve Nanomühendislik Yüksek Lisans Programı öğrencileri Şeyma Nur Durukan ile Volkan Duman, Ege Üniversitesi tarafından 4-6 Kasım 2021 tarihleri arasında Antalya’da düzenlenen V. Uluslararası Kompozit Malzemeler Sempozyumu'nda (KOMPEGE) "Pultrüzyonla Üretilen Karbon Fiber/Epoksi Pimler ile Güçlendirilmiş Yapıştırma Bağlantılarının Mekanik Performansı" başlıklı bildiri ile yaklaşık 100 sözlü bildiri arasından En İyi Bildiri Ödülü'nü almaya hak kazandılar.

CİVATA, SOMUN VE PERÇİNİN YERİNE YENİ YÖNTEM GELİŞTİRİLDİ

ALKÜ Rafet Kayış Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Dr. Öğr. Üyesi Bertan Beylergil, “Çalışmada öğrencilerimiz, havacılık sanayisinde kullanılabilecek geleneksel (civata, somun, perçin vb.) bağlantı yöntemlerine kıyasla hafiflik sağlama potansiyeline sahip olan kompozit pimlerin farklı yükleme koşulları altında mekanik performansa etkilerini ortaya koydular. Sempozyum sonunda seçilen en iyi beş bildiriden biri olan bu çalışma ile öğrencilerimiz, uluslararası ölçekte yapılan bilimsel bir toplantıda akademik hayatları için önemli bir başarı elde etmiş oldular. Kapanış konuşmalarından sonra kendileri ile yapılan özel söyleşide, desteklerinden dolayı Rektörümüz Prof. Dr. Ekrem Kalan ve Rafet Kayış Mühendislik Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Mehmet Gümüş’e teşekkür ettiler.

ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ekrem Kalan’da, başarılarında dolayı öğrencileri kutladı. Rektör Kalan, akademik anlamda başarı sağlayan öğrencilere çalışmalarında başarılar diledi.